Persbericht over International Napoleonic Congress

Persbericht International Napoleonic Congress

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli 2011 organiseert de International Napoleonic Society (INS) in Den Helder haar 9e International Napoleonic Congress. Wetenschappers uit alle delen van de wereld zullen vanuit verschillende perspectieven Napoleontisch Europa in haar hoogtijdagen beschouwen, met de nadruk op de relaties tussen Napoleontisch Frankrijk en kleine Europese landen, Nederland in het bijzonder.   Hoewel het congres zich allereerst richt op de leden van de INS, staat het academisch programma ook open voor een beperkt aantal niet-leden.  

Maandag om 09.30 uur wordt het congres geopend in Fort Kijkduin. ’s Middags is er een rondleiding door het Fort. Dinsdag is Fort Erfprins gastheer en duurt het programma van 09.30 to 17.00 uur , inclusief een rondleiding. Woensdag begint het programma om 13.00 uur met een lunch bij het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) en eindigt met een rondleiding door Fort Harssens. Vrijdag is het KIM tussen 09.30 en 14.15 uur opnieuw plaats van handeling. Aansluitend is er een rondleiding door het Marinemuseum.

Belangstellenden die 1 of meer dagen aan het academisch programma willen deelnemen kunnen dit kenbaar maken via …. Het actuele congresprogramma is te vinden op www.napoleonicsociety.com (onder congressen). De deelnamekosten bedragen €25 per dag en €50 voor alle vier genoemde dagen (inclusief lunches en rondleidingen). Na inschrijving wordt een factuur toegezonden.

U kunt zicht inschrijven via de mail: info@fortkijkduin.nl of via telefoonnummer  0223 612366 opt. 4

Wij zijn bereikbaar van 11.00 uur tot 17.00 uur. 

Agenda historisch weekend
Wist je dat?

1.In Nederland de Napoleontische Associatie der Nederlanden, bestaat, die tot doel heeft de Napoleontische geschiedenis te bestuderen.

Ook internationaal is er een organisatie die zich daar mee bezig houdt: de International Napoleonic Society. 

Jaarlijks houdt deze organisatie een congres ergens in de wereld. Ditmaal zal dit congres worden gehouden in Fort Kijkduin van 4 tot en met 8 juli 2011. Aanmelden? klik op Acueel !

 

2.....het logo ontworpen is door zichtwerk